Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
_60A4946

Wist je dat?

Volg onze belangrijkste wist-je-datjes op het gebied van recht en activiteiten van De Rivieren Notarissen.

Recente berichten

Uitkeringenregister

Wist u dat het bestuur van een stichting verplicht is een uitkeringenregister bij te houden? Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag!

Uw identiteit controleren

Wist u dat wij wettelijk verplicht zijn uw identiteit te controleren? Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) mee naar de afspraak.

Testament gemaakt?

Wanneer u wilt weten of u ooit een testament heeft laten maken, wij dit voor u kunnen opzoeken?

Centraal Testamenten Register

Verklaring van erfrecht

Wist u dat alleen een notaris een verklaring van erfrecht voor u kan opstellen? Wanneer een instantie, zoals de bank of verzekeringsmaastschappij, hierom vraagt, kunnen wij deze voor u verzorgen.

Aandeel belastingplichtige derdengeldenrekening

Het aandeel van een belastingplichtige in het saldo op de derdengeldenrekening van de notaris in de categorie 'banktegoeden' van box 3 gaat vallen?

Sleutelverklaring

Als er sprake is van een sleutelverklaring bij een woonhuis dat er wellicht geen beroep kan worden gedaan op de startersvrijstelling of het verlaagde tarief (2%) van de overdrachtsbelasting.

Besparing op belasting en zorgbijdrage

Wist u dat u met een testament belasting en zorgbijdrage kunt besparen? Maak gerust een
afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

In gebruik nemen van huis voor juridische eigendomsoverdracht

Door eerder feitelijk in gebruik nemen van het huis voordat de juridische eigendomsoverdracht plaatsvindt, u mogelijk al 10,4% overdrachtsbelasting verschuldigd bent.

Uitstel erfbelasting

Wist u dat weeskinderen uitstel kunnen krijgen voor de betaling van erfbelasting? Dit betekent dat weeskinderen in het huis van hun ouders kunnen blijven wonen na het overlijden en niet gelijk de...

Onbelast lenen van uw eigen vennootschap(pen)

Wist u dat vanaf 2023 u samen met uw partner nog slechts tot € 700.000,-- onbelast kunt lenen van uw eigen vennootschap(pen). Er is echter wel een uitzondering voor de financiering van uw eigen woning...

Je onderneming juridisch toekomstbestendig!

Wist je dat wanneer wij jouw zaken voor je onderneming hebben mogen regelen, je om de drie jaar een uitnodiging van ons ontvangt voor een vrijblijvend en kosteloos update gesprek? Zo blijft jouw...

Zo houden we je op de hoogte

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: