Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
_60A4946

Wist je dat?

Volg onze belangrijkste wist-je-datjes op het gebied van recht en activiteiten van De Rivieren Notarissen.

Recente berichten

Wettelijke rente per 1 januari 2024

Wist u dat vanaf 1 januari 2024 de wettelijke rente is verhoogd naar 7%? Dit kan gevolgen hebben voor uw testament of uw verkrijging uit een nalatenschap. Laat u hierover informeren door één van onze ...

Woningwaardegrens startsvrijstelling per 1 jan 2025

Wist u dat de woningwaardegrens voor de startersvrijstelling vanaf 1 januari 2025 (!) zal worden verhoogd van € 510.000 tot € 525.000 euro?

Turboliquidatie van een rechtspersoon

Wist u dat? Per 15 november 2023 de regels rondom turboliquidatie van een rechtspersoon zijn gewijzigd? Het bestuur is bijvoorbeeld verplicht om financiële rekening en verantwoording af te leggen door...

Beeindiging geregistreerd partnerschap

Wist je dat u voor de beëindiging van het geregistreerd partnerschap een verklaring van een notaris of advocaat nodig hebt voordat de gemeente deze beëindiging kan registreren.

Uitkeringenregister

Wist u dat het bestuur van een stichting verplicht is een uitkeringenregister bij te houden? Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag!

Uw identiteit controleren

Wist u dat wij wettelijk verplicht zijn uw identiteit te controleren? Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) mee naar de afspraak.

Testament gemaakt?

Wanneer u wilt weten of u ooit een testament heeft laten maken, wij dit voor u kunnen opzoeken?

Centraal Testamenten Register

Verklaring van erfrecht

Wist u dat alleen een notaris een verklaring van erfrecht voor u kan opstellen? Wanneer een instantie, zoals de bank of verzekeringsmaastschappij, hierom vraagt, kunnen wij deze voor u verzorgen.

Aandeel belastingplichtige derdengeldenrekening

Het aandeel van een belastingplichtige in het saldo op de derdengeldenrekening van de notaris in de categorie 'banktegoeden' van box 3 gaat vallen?

Sleutelverklaring

Als er sprake is van een sleutelverklaring bij een woonhuis dat er wellicht geen beroep kan worden gedaan op de startersvrijstelling of het verlaagde tarief (2%) van de overdrachtsbelasting.

Besparing op belasting en zorgbijdrage

Wist u dat u met een testament belasting en zorgbijdrage kunt besparen? Maak gerust een
afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Zo houden we je op de hoogte

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: