Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
Mariska met drone

Estate planning

Wanneer je overlijdt, wil je dat alles belastingtechnisch zo aantrekkelijk mogelijk is geregeld. Laat je hierover adviseren door de estate planners van De Rivieren Notarissen.

Je bezittingen fiscaal overdragen

Bij je overlijden laat je van alles achter, zoals een huis, spaargeld of eigen bedrijf. Je wil deze bezittingen uiteraard fiscaal voordelig overdragen aan je erfgenamen. De Rivieren Notarissen luistert naar jouw wensen en voorziet je van een gedegen advies.

Zo is het soms fiscaal aantrekkelijk om al tijdens je leven een deel van je vermogen te schenken aan bijvoorbeeld kinderen, kleinkinderen of een goed doel. Op deze manier voorkom je namelijk dat zij veel erfbelasting over een erfenis moeten betalen.

Juridisch advies op maat

Heb je een partner? Dan is het goed om in je huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontract of partnerschapsvoorwaarden afspraken te maken over wat er gebeurt met jullie gezamenlijke bezittingen wanneer je overlijdt. Daarnaast kun je in een testament laten vastleggen wie wat krijgt. In beide gevallen is het belangrijk om te letten op de fiscale gevolgen. De juristen van De Rivieren Notarissen kunnen je hier alles over vertellen en voor jou een juridisch advies op maat verzorgen.

Ten slotte is het goed om rekening te houden met verzekeringen zoals lijfrentepolissen en levensverzekeringen. Deze hebben tijdens je leven maar ook na je overlijden invloed op je vermogen. En heb je vermogen in het buitenland, of woon je zelf in het buitenland, dan gelden er waarschijnlijk andere belastingregels. Onze juristen vertellen je meer over de consequenties hiervan en mogelijke oplossingen, waarbij de regels van het internationale recht worden toegepast. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op.

Estate planning

_60A5126

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: