Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
Imke met kinderen kalf voeden

Beëindigen van je relatie

Het beëindigen van een relatie brengt vaak veel emotie met zich mee. Ondertussen moet het een en ander worden geregeld. Jullie spullen moeten worden verdeeld, er zijn afspraken nodig en deze moeten juridisch worden vastgelegd. De Rivieren Notarissen staat jullie bij in dit proces.

Scheidingconvenant

Nadat het samenwonen, geregistreerd partnerschap of huwelijk is beëindigd, kan een overeenkomst tot ontbinding maar ook een scheidingconvenant nodig zijn. Wanneer deze overeenkomst is opgesteld, is het van belang dat deze goed wordt uitgevoerd. Een inboedel kunnen jullie zelf verdelen, maar een woning zal moeten worden verdeeld via de notaris. Op die manier kan de woning op naam van één van jullie beiden worden gesteld. Ook moeten afspraken worden gemaakt over hoe het verder moet met de bestaande hypotheek. Wie gaat deze voortzetten? Of komt er een nieuwe hypotheek?

Juridisch advies door de notaris

De Rivieren Notarissen begeleidt jullie in dit proces en legt vast wat jullie belangrijk vinden. Persoonlijke begeleiding en juridisch advies maakt het verschil. Want er moet aan veel worden gedacht, en voor jullie is het geen dagelijkse bezigheid. Niet alleen de akte van verdeling, ontslag van aansprakelijkheid voor de hypotheek, maar ook een echtscheidingstestament kan nodig zijn om alles goed te regelen.

Mediation

Goed om te weten, is dat binnen het team De Rivieren Notarissen meerdere juristen zijn opgeleid als echtscheidingsmediator. Zij gaan, wanneer jullie kiezen voor mediation, samen met jullie een echtscheidingsconvenant voorbereiden. In dit verband kunnen zij ook alimentatieberekeningen verzorgen en jullie begeleiden bij het maken van afspraken hierover.

Een groot voordeel van een notaris als mediatoris dat je één aanspreekpunt hebt voor mediation en het vervolgtraject. Op deze manier voorkom je onnodig tijdverlies en kunnen kosten worden bespaard. Neem contact op met één van de juristen die in een gratis, vrijblijvend gesprek de werkzaamheden inventariseren en toelichten.

_60A4816

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: