Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
Peter 60A5754

Na bijna 49 jaar notariaat gaat Peter met pensioen

Na bijna 49 jaar notariaat gaat Peter met pensioen

Peter van Herwijnen (64) is notarisklerk bij De Rivieren Notarissen en gaat op 1 mei met pensioen. Hij zit dan bijna 49 jaar in het vak.

“In september 1973 ging ik op de brommer naar notaris Van Es in Werkendam. Ik was toen 16 jaar, kwam net van school en had daar een vacature gezien. Al die notariële termen zoals erfdienstbaarheid zeiden me nog helemaal niets. Dat was dus wel een uitdaging in het begin. Ik ben daarom vrijwel direct begonnen met de opleiding tot notarisklerk in Utrecht en op 1 november 1973 mocht ik beginnen bij notaris Van Es.

“Zolang ik werk, zit ik al in het registergoed. Ik maak dus vooral aktes omtrent de overdracht van woonhuizen, bedrijfspanden en schepen. Vooral de overdracht van schepen vind ik interessant om te doen. Het is toch een bijzondere wereld, met bijvoorbeeld plezierjachten en binnenvaartschepen. Bovendien zijn we als De Rivieren Notarissen vrij uniek met scheepsoverdracht: er zijn maar heel weinig andere notariskantoren die dat kunnen doen.

“Als ik straks met pensioen ben, zal ik vooral het contact met mensen en het uitzoekwerk missen. Maar ik kijk er ook erg naar uit om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Ik wil graag klussen aan het huis, in de tuin werken en leuke plaatsen in Nederland bezoeken met mijn vrouw. Daarnaast heb ik altijd al willen wielrennen en kunstschilderen, en ook vissen is een hobby die ik weer wil oppakken. Er komt dus veel moois voor terug!”

Ga naar Actueel overzicht

Zo houden we je op de hoogte

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: