Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
_60A8128 Petra adviseert in bloemenkas

Continuïteit van de onderneming

CONTINUITEIT VAN DE ONDERNEMING

Voor een onderneming is de continuïteit belangrijk!

Is dit bij u voldoende gewaarborgd? Een aantal situaties uitgelicht.

Wilsonbekwaamheid

Heeft u nagedacht over hoe het met uw onderneming moet als u tijdelijk of voor langere tijd niet kunt functioneren? In uw omgeving kent u ongetwijfeld dergelijke situaties. Alleen zo lang het uw deur voorbij gaat… Gelukkig kunt u dit juridisch regelen! U kunt bepalen wie in die situatie bevoegd en verantwoordelijk is.

Huwelijk en echtscheiding

U bent getrouwd in algehele gemeenschap van goederen.

Als u gaat scheiden bent u afhankelijk van uw echtgenoot omtrent de toedeling van de onderneming aan uzelf. Immers er moet verdeeld worden. Wat zijn de gevolgen voor uw onderneming wanneer u bij echtscheiding (de waarde van) de onderneming moet delen?

Door het maken van huwelijkse voorwaarden kunt u privé en zakelijk gescheiden houden. Bij huwelijkse voorwaarden is het van belang om betalingen vanuit privévermogen goed vast te leggen.

Kortom, komt u bij een echtscheiding niet voor verrassingen te staan?

Overlijden

Wat gebeurt er met uw onderneming wanneer u komt te overlijden? Door het maken van een testament en/of (bij een BV) het certificeren van aandelen (=splitsing van zeggenschap en winst), kunt u hierin voorzien.

Compagnon/medeaandeelhouder

Bovenstaande situaties gelden ook voor uw zakenpartner. Heeft u dit samen juridisch goed geregeld? U wilt toch niet dat wanneer uw zakenpartner overlijdt, u afhankelijk wordt van de erfgenamen van uw zakenpartner?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek met één van onze juristen.

Ga naar Actueel overzicht

Zo houden we je op de hoogte

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: