Menu Zoeken 085 - 0220023 Online Dossier
Stephan en Ruud in nieuwbouwwoning

Bouw ook juridisch aan uw eigen zaak

14 december 2021

Bouw ook juridisch aan uw eigen zaak

Alleen goed zaken doen is niet voldoende voor uw bedrijf. Het is ook belangrijk dat de juridische zaken rond uw bedrijf en uw privézaken als ondernemer goed geregeld zijn.
Dat speelt niet alleen bij de start van uw bedrijf, maar ook daarna. Juridisch onderhoud en opnieuw bouwen aan de juridische structuur blijft nodig.

Ontwikkelingen binnen uw bedrijf, verandering in wet- en regelgeving of in uw privé-situatie maken dat uw onderneming continue in beweging is. Voor een succesvol bedrijf zijn niet alleen een goed bedrijfsplan en de winstprognose van belang, maar ook hoe gebruik te maken van alle juridisch mogelijkheden. Momenten waarop het belangrijk is om juridisch advies in te winnen zijn bijvoorbeeld:

Juridische vormgeving
De keuze voor de ondernemingsvorm heeft grote gevolgen voor uw aansprakelijkheid voor schulden en voor de belasting die u moet betalen.
Wat gebeurt er als u een nieuwe bedrijfsactiviteit ontwikkelt? Als er kapitaal nodig is en iemand wil participeren in het bedrijf; wat zijn dan de juridische mogelijkheden?

De ondernemer "prive"
Hoe kunt u uw partner/gezin beschermen tegen de risico's van het bedrijf? Maar ook andersom, bijvoorbeeld in het geval van een scheiding. En wat gebeurt er met uw bedrijf als u onverwacht uitgeschakeld wordt door ziekte, ongeval of overlijden? Wie neemt dan de beslissingen?

Van start-up naar scale-up
Welke samenwerkingsvormen kiest u met de andere start-upper en met uw investeerder?

Uw bedrijfsopvolging
Door wie moet u worden opgevolgd? Wanneer en hoe te starten met de juridische voorbereidingen daartoe? En hoe blijven de familiewaarden in uw familiebedrijf gewaarborgd?

Juridisch advies is een investering in de toekomst van uw bedrijf!
Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze juristen.
Zij staan u graag te woord.

Tip 1. Denk juridisch vooruit
Tip 2 Kies een notaris die met u meedenkt
Tip 3 Nieuwe stappen? Laat u vooraf kosteloos en vrijblijvend juridisch hierover adviseren

Ga naar Actueel overzicht

Zo houden we je op de hoogte

De Rivieren Notarissen is aangesloten bij: